Banner
Lumbeckpers Afdrukken

Met deze lumbeckpers lijm je ruggen tot een lengte van 34 cm en een dikte van maximaal 5 cm. Hij is gemaakt van berken multiplex met een bruine toplaag waaraan geen boekbindlijm hecht. Voor de zekerheid bevelen we toch aan papieren beschermstroken of tape te gebruiken. De pers wordt geleverd inclusief tafelklemmen om ook oblong te kunnen binden.

Om ook bredere boeken dan 22 cm te kunnen lumbecken gebruik je de twee bijgeleverde tafelklemmen. Hiermee kan de pers aan een tafelrand geklemd worden, waardoor de bladen langs de tafel naar beneden kunnen hangen.

Werkwijze

  1. Zet de pers op de kop op een vlak oppervlak en draai hem ver genoeg open voor het te lijmen werk. Let op dat de vier wervels verticaal staan om de onderste L-vormige klemplanken recht te houden. Stoot de te binden papierbladen aan de kop en rug gelijk en laat ze met de rug naar beneden in de pers glijden. Controleer of de bladen ongeveer in het midden van de pers liggen en of de kop nog gelijk ligt. Corrigeer dat zonodig met een rechthoekig strookje karton. Draai de pers dicht met de vleugelmoeren.
  2. Draai de pers om en zwenk de vier wervels naar opzij, zodat de L-vormige klemplanken naar buiten kunnen scharnieren. Leg een smeervelletje op de klemplanken voor je gaat lijmen. Lijm de rug naar beide kanten omgebogen.
  3. Leg twee beschermvelletjes tussen de klemplanken en de rug. Je kunt ook een gaasje in de rug mee lijmen. Zwenk de vier wervels weer terug naar boven en laat de lijm drogen.