Banner
David 2

David 2 is een acht-schachts getouw en verkrijgbaar in twee weefbreedtes: 70 en 90 cm. Het maakt met zijn eenvoudige compacte vorm een bescheiden indruk, maar overtreft menig groot getouw in functionele kwaliteit. Met zijn enkelvoudige trapperaanbinding heeft de sprong toch het karakter van een contramars. Een vernuftig veersysteem trekt de schachten, die niet door de trapper naar beneden getrokken worden, omhoog. Het veersysteem zorgt ook voor bedieningsgemak van de trappers en als je voor het eerst achter een David zit, is dat een merkwaardige ervaring: je bent gewend dat het meer moeite kost een trapper verder in te trappen. Als je bij de David een trapper hebt ingetrapt, kost dat echter geen inspanning meer en is het gewicht van je been voldoende om het vak open te houden.

Deze tweede generatie David heeft twee belangrijke verbeteringen:

  1. De vernieuwde rietlade heeft de voordelen van een staande rietlade. De onderrietlade geleidt het schuitje, is in hoogte verstelbaar en rust dicht bij de schachten voor een optimale sprong. Aan beide kanten wordt de rietlade met speciale lagers geleid langs een roestvrijstalen as. Deze zijn in hoogte instelbaar en daarmee de rietlade.
  2. De rem op de scheerboom hoort nu bij de standaarduitvoering van het getouw.

David is uitgevoerd in blank gelakt beukenhout en wordt gedeeltelijk gemonteerd geleverd.
Tot de standaarduitvoering van dit getouw behoren: een evenaar, schap, een roestvrij stalen riet 40-10, 800 Texsolv hevels (280 mm), kruis- en aanbindlatten en zestien opboomlatten en nu dus ook een rem op de scheerboom.


Afmetingen (bxdxh)
David 70: 87 x 85 x 127 cm
David 90: 107 x 85 x 127 cm

Gewicht
David 70: 30 kg
David 90: 35 kg