Banner
<< Terug

Megado computer dobby 2.0

De komende weken zal de nieuwe besturing voor ons Megado dobby getouw worden gepresenteerd op de TNNA Needlearts Summer Trade Show in Columbus, Ohio en de Midwest Weavers Conference in Indianapolis, Indiana. Graag willen we je vast informeren over dit revolutionaire product.

De nieuwe generatie computer dobby voor de Megado getouwen combineert de voordelen van de mechanische dobby met die van de elektronische interface en meer.

computerdobby2onmegado

 

De Megado computer dobby 2.0 is voorzien van een kleine computer met touchscreen en beveiligde internetverbinding. Met je eigen apparaat (smartphone, tablet, laptop of PC voorzien van Wifi) maak je verbinding met de eenvoudige en gebruiksvriendelijke Louët weef portal en je kunt aan de slag:

  • Via Wifi of USB-stick kun je elk bestaand patroon in wif-formaat in de portal openen. Uiteraard kun je ook de patronen die je met behulp van je eigen weef software hebt gemaakt inlezen, mits deze software wif-bestanden ondersteund.
  • In de portal kun je ook direct je patroon ontwerpen. Dit gebeurt op vrijwel dezelfde manier als het programmeren van een mechanische dobby: een ingevuld vakje komt overeen met een aanbinding van de schacht.

Het patroon kun je vervolgens altijd gemakkelijk aanpassen en opslaan. Je kunt met een druk op de knop een linnenbinding toevoegen voor bijvoorbeeld een zomer/winter weefsel.

Het is ook nog steeds mogelijk om je laptop of computer direct aan te sluiten op de Megado computer dobby 2.0 en deze vervolgens aan te sturen via de weef software programma’s die Louët dobby getouwen ondersteunen. Dit werkt dan op dezelfde manier als met de oude generatie interfaces.

Het voordeel van de Louët weef portal is dat we, met jouw toestemming, van een afstand kunnen meekijken en de software kunnen updaten. Je hebt dus geen last van veranderende besturingssystemen; eventuele verbeteringen en uitbreidingen kunnen van een afstand worden doorgevoerd.

computerdobby2   computerdobbysoftware

Naast de nieuwe software is ook de hardware verbetert. Een deel van deze verbeteringen zijn ook voor interfaces van de Octado en Magic Dobby doorgevoerd, namelijk:

  • voeding geschikt voor alle voltages en frequenties door automatische selectie;
  • 40% minder stroomverbruik solenoïdes door onmerkbare vertraging;
  • minder onnodig lawaai door temperatuurgestuurde ventilator.

Een hardware verandering die alleen voor de Megado computer dobby 2.0 wordt doorgevoerd is een externe voeding, waardoor de nieuwe houten bekasting compacter is en minder gekoeld hoeft te worden.

In de komende maanden zullen een aantal mensen de computer dobby 2.0 voor ons testen. Na het elimineren van eventuele bugs en doorvoeren van gevraagde verbeteringen in de software verwachten we de eerste computer dobby’s eind 2017 / begin 2018 te kunnen leveren.

De Europese introductieprijzen zullen gelijk zijn aan de prijzen van de huidige interface:
Megado computer dobby 2.0 - 16 schachten € 3200 incl. BTW
Megado computer dobby 2.0 - 32 schachten € 4180 incl. BTW