Banner
<< Terug

Erica 30 & 50

Heb je reeds een bestelling geplaatst wordt er deze week contact met je opgenomen of je nog wijzigingen wilt aanbrengen of aanvullingen wilt doen.

In de eerste helft van 2018 zal Erica ook in 50 cm breed beschikbaar zijn. Ook gaan we voor beide getouwen een onderstel maken, en komt er in ieder geval voor de 30 cm brede versie een tas. Voor beginnende wevers zullen we ook een accessoire pakket gaan uitbrengen, met hierin ongelakte scheerbalkjes, twee steeklatten en een rijghaak, zodat ze meteen aan de slag kunnen.

Erica is een aantrekkelijk alternatief voor een hevelrietgetouw door meer bedieningsgemak, gelijkmatigere belasting van de scheringsdraden, grotere sprong (ca. 4,5 cm) en de flexibiliteit in het aantal draden per cm. De uitbreidbaarheid naar 3 of 4 schachten maakt het verschil met een hevelrietgetouw heel positief. Doordat het getouw met kettingdraden en al in te klappen is kun je het gemakkelijk meenemen naar een cursus of op vakantie. Erica wordt geleverd als ongelakt montagepakket, standaard met 2 schachten, ingebouwde evenaar, roestvrijstalen riet (40/10), 200 Texsolv hevels (150 mm), RVS kruis- en aanbindstaven en opboomstroken.

Accessoires:
• Uitbreiding naar 3 en 4 schachten
• Onderstel
• Tas voor Erica 30

Hieronder de foto zoals Erica definitief is geworden. Zoals je kunt zien is de constructie van de bomen aangepast: deze is nu gelijk aan die van de Jane met metalen palwielen en pallen. Magneetjes zorgen ervoor dat de pallen tijdens vervoer niet uit het palwiel vallen.

erica-large

erica-folded-large