Banner
Landelijke Weefdag 2016

De Landelijke Weefdag vindt plaats op 5 november 2016. Het thema dit jaar is Ikat Wereldwijd.

Ikat is een reserveringstechniek, waarbij of de ketting, of de inslag en soms beide, op bepaalde plekken wordt afgebonden. Daarna worden de draden geverfd. Op de afgebonden plekken dringt de verf niet door en zo kun je tijdens het weefproces prachtige motieven krijgen.

landelijkeweefdag-ikat

In het ochtendprogramma zal Julia Montoya vertellen over ikat of jaspe in Guatemala, haar geboorteland. In het middagprogramma vertelt Sandra Niessen over ikat bij de Batak, een volk dat leeft in de buurt van het Tobameer op Noord-Sumatra. De leden van de Nederlandse Ikatkring, die dit jaar 20 jaar bestaat, doen wereldwijd onderzoek naar ikattechnieken en laten hiervan negen verschillende zien tijdens demonstraties. Daarnaast komt er een uitgebreide expositie van hun recentere werk. Een boek over alle aspecten van ikat is in de maak en wordt op deze dag gepresenteerd. Tijdens hun onderzoekingen besteden de leden ook aandacht aan de leefomstandigheden, gewoontes en rituelen van de mensen die deze mooie weefsels maken.

Leveranciersmarkt

Naast de lezingen, demonstraties en tentoonstelling is kun je de leveranciersmarkt bezoeken. Deze is geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Louët is hier uiteraard ook aanwezig. In onze stand kun je een selectie van onze producten bekijken en uitproberen.

We geven ca. 20% korting op de spin- en weefaccessoires die we bij ons hebben (zolang de voorraad strekt). Je kunt hiervoor ook een bestelling plaatsen door te mailen naar: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Uiteraard hebben we ook de meest gevraagde reserve onderdelen van onze producten bij ons. Kleine reparaties kunnen we ook uitvoeren. Je kunt in onze stand pinnen of contant betalen.

Meer informatie

De Landelijke Weefdag vindt plaats in de Veluwehal, Nieuwe Markt 6, 3771 CB Barneveld. De bezoekersentree is via het restaurant bij de parkeerplaats. Kijk op de site van Weefnetwerk voor meer informatie.

 

<< Terug