Banner
Erica tafelweefgetouw - meer informatie

Erica is een nieuw compact tafelweefgetouw met een weefbreedte van 30 cm. Het is een aantrekkelijk alternatief voor een hevelrietgetouw door meer bedieningsgemak, gelijkmatigere belasting van de scheringsdraden, grotere sprong (ca. 4,5 cm) en de flexibiliteit in het aantal draden per cm. Maar vooral de uitbreidbaarheid naar 3 of 4 schachten maakt het verschil met een hevelrietgetouw heel positief.

Erica wordt geleverd als ongelakt montagepakket, standaard met 2 schachten, ingebouwde evenaar, roestvrijstalen riet (40/10), 200 Texsolv hevels (150 mm) en kruis- en aanbindlatten. Ingevouwen zijn de maten: 55 x 48 x 16 cm en het getouw weegt 3,5 kg.

Het tafelgetouw is in de tweede helft van 2017 leverbaar. De Europese introductie adviesprijs is € 249, incl. 21% BTW. De uitbreidset (excl. hevels) per schacht kost € 29 incl. 21% BTW. Wil je op de hoogte worden gehouden van de levertijd, of alvast bestellen, stuur dan een e-mail naar: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

 

Op de foto's is het prototype te zien. De meest recente informatie over Erica vind je hier.

erica1large

erica2large      erica3large

Boek Weven op 3 schachten
Ons nieuwe tafelgetouw is vernoemd naar Erica de Ruiter. Veertig jaar deed zij onderzoek naar weefsels op drie schachten: keper, gerstekorrel, M's-en-O's, honingraat, dik en dun, gewatteerd, herdersweefsel, kettinglancé, blokweefsels, schijnpatronen en veel meer.

De hernieuwde en uitgebreide uitgave van haar boek “Weven op 3 schachten” is tweetalig in Nederlands en Engels en in kleur uitgevoerd. Het bevat traditionele weefsels en structuren voor elk niveau, maar ook zeer complexe technieken voor gevorderde weefsters en wevers. Het boek is bij ons te koop voor € 37,50 incl. 6% BTW.

 

<< Terug