Banner
S10 Concept

In de afgelopen 40 jaar heeft de S10 continue kleine verbeteringen ondergaan. Nu heeft het spinnewiel een grote metamorfose gekregen, waardoor je zelf je favoriete spinnewiel kunt samenstellen:

  • Onderstel: 1 of 2 trappers.
  • Wiel: het klassieke S10 wiel, het Julia wiel met drie spaken of het nieuwe wiel met vijf spaken.
  • Afremming: Irish of Scotch Tension (spoel- of vlucht aangedreven).
  • Diverse vluchten: standaard met haakjes of schuifjes, art yarn, bulky of snel.
  • Diverse spoelen: standaard, snel, snel met dikke schacht of bulky/art yarn.
  • Twijnrek, twijnblok en -rek, vrijstaande twijnspoelhouder of juist geen.

In al zijn uitvoeringen is de S10 Concept gemakkelijk demontabel en past zo in de tas die als accessoire kan worden geleverd.

Voor het twijnen heb je diverse opties: het twijnrek krijgt ook een uitvoering met kortere assen, wat mooier past bij de Scotch Tension spoelen. De vernieuwde vrijstaande twijnspoelhouder met lange 6 mm assen is geschikt voor alle spoelen: er passen 4 standaard/snelle spoelen op en als je het balkje omdraait kun je er 3 assen in steken. Dat geeft ruimte voor 3 bulky/art yarn spoelen.

Naderhand kan je het S10 Concept spinnewiel altijd aanpassen door aanschaf van componenten: Van enkel- naar dubbeltrappend (of andersom), toch een ander wiel of een andere aandrijving? Het is allemaal mogelijk. Wil je spinnen met Scotch Tension en twijnen met Irish Tension? Dan hoef je alleen de kop van je spinnewiel met vlucht en spoel te wisselen! Het nieuwe S10 Concept spinnewiel maakt hierdoor veel mogelijk; zo kun je het natuurlijk ook samenstellen overeenkomend met de klassieke S10, de S10 DT en de S11 (Julia).

Meer informatie:

Don’t reinvent the wheel, make it your own!