Banner
Spinnen
Tot een paar honderd jaar geleden werd alle textiel gemaakt van garen dat met de hand en zelfs zonder spinnewiel gesponnen was. Een gesponnen draad ontstaat door vezels uit een voorraad te trekken, waardoor ze langs elkaar komen te liggen en elkaar overlappen. Vervolgens worden ze om elkaar gedraaid (getwist) en dat geeft de draad sterkte; als je aan de draad trekt, “verdichten” de vezels zich naar het midden van de draad en zo houden ze elkaar vast.

Als je de vezels uit elkaar trekt en in elkaar draait, ligt het voor de hand het stuk draad dat klaar is op een klosje te winden. Door het klosje te draaien, breng je twist in de opnieuw uit de voorraad getrokken vezels. Dit is het principe van een spintol. Een hele vooruitgang ten opzichte van de spintol is het gebruik van een spinnewiel. Louët spinnewielen zijn in de eerste plaats degelijke en doordachte gebruiksvoorwerpen.
 
De S10 is sinds zijn ontstaan, begin jaren zeventig, zo succesvol dat het een klassieker onder de moderne spinnewielen genoemd mag worden. Sinds begin 2015 heeft dit spinnewiel een grote metamorfose ondergaan: de S10 Concept. Hiermee kun je zelf je spinnewiel samenstellen. Hieronder zie je een overzicht van alle Louët spinnewielen die nu (of binnenkort) leverbaar zijn. Door op de afbeeldingen te klikken kun je meer over deze spinnwielen lezen.

    S11 Julia
S10 Concept


S17

 

 


S95 Victoria


S96 Victoria


Spinaccessoires