Spinnen, Weven & Kaarden

Opgelet!
Louët werkt al jaren samen met dealers om haar producten te verkopen. Dealers zijn onafhankelijke bedrijven die een verscheidenheid aan spin- en weefproducten aanbieden en vaak ook lessen en ambachtelijke kennis verstrekken. We hechten veel waarde aan onze relatie met onze dealers. Je kunt een lijst van onze dealers vinden op de dealerlijst op deze website. 
Louët heeft besloten om haar dealers verder te ondersteunen door niet langer rechtstreeks aan consumenten te verkopen. 
Daarom is, mede vanwege onze vakantieplanning, onze webwinkel met onmiddellijke ingang gesloten en zullen we niet langer rechtstreeks verkopen in onze showroom in Lochem. 
De Louët-showroom is voor bezichtiging gesloten van 13 december 2023 tot 8 januari 2024. 
Alle reeds geplaatste bestellingen via onze webshop zullen zo snel mogelijk worden verzonden. 
Om u meer productinformatie en ondersteuning te kunnen aanbieden, zijn wij op de achtergrond bezig met het updaten van onze website. 

 

Louët producten zijn wereldwijd bekend om hun goede kwaliteit, doelmatigheid en originele ontwerp. Overal vind je tevreden gebruikers, die zich geruggensteund weten door onze service. Wij voelen ons verantwoordelijk voor onze producten en zien het als onze taak je naar tevredenheid te bedienen. Omdat wij ons voortdurend bezighouden met het verbeteren van onze producten en fabricagemethoden, is het mogelijk dat er in detail verschillen zijn met de afbeeldingen op deze site.

Card image

45 jaar Louët

Ter ere van het 45 jarig jubileum van Louët BV gingen we zitten met ontwerper en oprichter Jan Louët en vroe...

Lees meer
Card image

Onderhoud spinnewiel

Gebruiksgemak voor de spinliefhebber is de eerste prioriteit bij het ontwerp van onze spinnewielen. Onze kogel...

Lees meer
Card image

Erica tafelgetouw

Erica is ons compacte tafelgetouw met een weefbreedte van 30 of 50 cm. Het is een aantrekkelijk alternatief vo...

Lees meer

S10C

Sinds zijn ontstaan 40 jaar geleden kreeg de S10 veel kleine verbeteringen. Nu heeft het spinnewiel een grote metamorfose ondergaan; je kunt je favoriete S10C samenstellen door te kiezen voor een enkel- of dubbeltrappend onderstel, het klassieke S10 wiel, het Julia wiel met drie spaken of het nieuwe wiel met vijf spaken en Irish of Scotch tension afremming. Vervolgens kies je je vlucht, spoelen en overige accessoires. In al zijn uitvoeringen is de S10 Concept gemakkelijk demontabel en past zo in de tas die je als accessoire kan bestellen.

Naderhand kan je de S10C altijd aanpassen door aanschaf van componenten: van enkel- naar dubbeltrappend (of andersom), toch een ander wiel of een andere aandrijving? Wil je spinnen met Scotch tension en twijnen met Irish tension? Dan hoef je alleen de kop van je spinnewiel met vlucht en spoel te wisselen! Het nieuwe S10C spinnewiel maakt veel mogelijk; je kunt er natuurlijk ook de klassieke S10, de S10 DT en de S11 Julia mee samenstellen.

Meer informatie