Weven

Het principe van weven is eigenlijk heel eenvoudig. Een aantal draden wordt evenwijdig naast elkaar gespannen (de schering) en haaks daarop worden draden daar doorheen gevlochten (inslag).

Weefsels kunnen in oneindig veel variaties gemaakt worden. Behalve variatie door het effect van materiaal, kleur, draaddikte en de spanning op de draden tijdens het weven, kunnen er ook patronen ontstaan door variatie in de groepen van scheringdraden die op en neer bewogen worden.

Louët heeft voor elke wever een passend weefgetouw. De tafelgetouwen Erica, Jane en Klik zijn handig als je thuis weinig ruimte hebt, als je je weefgetouw graag mee neemt of als tweede getouw. David is een compact weefgetouw dat functioneel niet onderdoet voor grote staande getouwen.

Spring en Delta werken met een parallelcontramars als schachtbewegingssysteem en een compensatie-inrichting voor de kettingspanning, vindingen waarmee deze getouwen unieke voordelen bieden.

Octado en Megado hebben die compensatieinrichting ook, maar zijn evenals Magic Dobby ook uitgerust met een mechanische of elektronische dobby. Dankzij deze automatische schachtenkiezer hoef je niet meer onder het getouw voor het aanbinden van trappers.

Lisa

Het nieuwe weefraam ‘Lisa’ is er in 4 afmetingen. De kleinste is echt bedoeld als kennismaking in de Wereld van het Weven en wordt geleverd met een spronglat en steeklat.

Meer informatie  

Erica

De Erica is ons nieuwe compacte tafelgetouw met een weefbreedte van 30 of 50 cm. Het is een aantrekkelijk alternatief voor een hevelrietgetouw door meer bedieningsgemak, gelijkmatigere belasting van de scheringsdraden, grotere sprong (ca. 4,5 cm) en de variatie in het aantal draden per cm. De mogelijkheid om het getouw naar 3 of 4 schachten uit te breiden maakt het verschil met een hevelrietgetouw wel heel positief. 

Meer informatie

Jane

Het zeer compact opvouwbare Jane tafelgetouw heeft standaard acht schachten en een weefbreedte van 40, 50 of 70 cm. Wensen van wevers zijn gecombineerd met de eigen jarenlange ervaring, waardoor het perfecte tafelgetouw is ontstaan. De koorden lopen geheel over rollers en wieltjes, waardoor slijtage minimaal is. Doordat de rietlade naar achteren blijft staan heb je een optimale sprong. 

Meer informatie

David III

De David III is een 8-schachts trappergetouw met neergaande schachtbeweging dat met zijn eenvoudige compacte vorm een bescheiden indruk maakt, maar menig groot getouw overtreft in functionele kwaliteit. Verkrijgbaar in 70, 90 of 110 cm weefbreedte. De scheerboom kan worden ingeklapt waarna de diepte van het getouw 87 cm is.

Meer informatie

Spring II

Technisch is het Spring getouw grotendeels overeenkomstig met de Delta. Dat betreft met name de parallel contramars en de compensatie-inrichting voor de kettingspanning. Dankzij deze vindingen hebben Spring en Delta nog steeds een grote voorsprong op de concurrentie.

Meer informatie

Delta

Het Delta-weefgetouw is een 12-draads tegengesteld getouw voor zware toepassingen.  De Delta is gemaakt van massief essenhout, hetzelfde als de Megado. De Delta zit hoger dan de meeste getouwen en is zeer geschikt voor langere wevers.

Meer informatie

Magic Dobby

De Magic Dobby (MD) heeft 24 schachten om gecompliceerde patronen te weven. Het getouw heeft een onderstel, maar je kunt het ook als tafelgetouw gebruiken. In dat geval heb je een hendel voor het maken van de sprong, of als staand getouw op het onderstel maar je de sprong met de trappers. Borst- en strijkboom zijn handig inklapbaar voor eventueel transport. De Magic Dobby is er in 40 en 70 cm weefbreedte.

Meer informatieOctado

De Octado is een lichte versie van de Megado.  Zijn mechanische functie is bijna identiek, maar hij is gemaakt van een lichter frame van massief beukenhout.  De Octado heeft slechts 8 schachten en is verkrijgbaar met een mechanische dobby of een elektronische dobby.

Meer informatie

Megado

De Megado is ons kroonjuweel weefgetouw, een echt productiegetouw of hobbygetouw voor de complexe wever.   Het is een hoogwaardig dobby weefgetouw dat verkrijgbaar is met een elektronische of mechanische dobby.  De elektronische dobby beschikt over onze eigen weefsoftware op ons Dobby 2 systeem.  De megado is grotendeels onveranderd gebleven in de meer dan 25 jaar sinds zijn eerste introductie op de complexe weefmarkt.   Een bewijs van het slimme en innovatieve ontwerp. 

Meer informatie

Weefaccessoires

Weefaccessoires zijn dingen zoals scheringgereedschap, shuttles of heddles.

Meer informatie


Weefonderdelen

Onderdelen voor weefgetouwen!

Meer informatie