Kaardmolen standaardInformatie

De Louët kaardmolen Standard is een werkpaard. Met een breedte van 19 cm kunnen er vliezen tot ca. 80 gram op gekaard worden. Ook het mengen van kleuren en vezels kan gemakkelijk op deze kaardmolens.

De kaardmolen Standard is verkrijgbaar met beslag van 46 tpi (punten per vierkante inch) en 72 tpi. Ga je voornamelijk sterkere wol of vuile wol kaarden kun je het beste voor 46 tpi gaan gaan. Kaard je voornamelijk fijnere vezels is de kaardmolen met 72 tpi het meest geschikt. Het kaardbeslag is gemaakt van vernikkeld staaldraad op een mat van katoen en natuurrubber, waardoor het een lange levensduur heeft.

Het frame van de kaardmolen is gemaakt van watervast verlijmd berkenmultiplex met een witte HPL toplaag. De aandrijving van de walsen gaat door middel van tandwielen in een gesloten kast. Hierdoor heeft de kaardmolen erg weinig onderhoud nodig.

De kaardmolen wordt volledig gemonteerd geleverd. Met de korte handleiding, het kaardboekje geschreven door Deb Menz, schoonmaakborsteltje, afhaalpen en tafelklemmen kun je dus meteen aan de slag.

Bij kaardmolens wordt als regel de versnelling tussen de walsen vermeld. Deze is 4:1. Belangrijker echter voor de effectiviteit van het kaarden is het verschil in oppervlaktesnelheid tussen de grote en de kleine wals. Hiervoor vermenigvuldig je de versnelling met de verhouding van de diameters van de beide walsen. Voor de kaardmolen Classic en Standaard is deze snelheidsverhouding 9:1.

Handleidingen

 

Extra informatie

Capaciteit

Ca. 80 gram per vlies

Afmetingen vlies

Ca. 78 x 19 cm

Beslag

Dichtheid: fijn (46 tpi) of extra fijn (72 tpi); tandlengte: 14 mm

Materiaal behuizing

Watervast berkenmultiplex met witte HPL toplaag

Gewicht

7,5 kg

Artikel codes

KP0101: Kaardmolen Standaard 46 tpi
KP0103: Kaardmolen Standaard 72 tpi