Kaardmolen XL


Informatie

De kaardmolen XL is ontworpen voor de grote projecten. De walsbreedte van 30 cm maakt het mogelijk om vliezen tot 120 gram te kaarden. De brede wals is ook gemakkelijk bij het mengen van kleuren.

De kaardmolen XL is verkrijgbaar met beslag van 46 tpi en 72 tpi (punten per vierkante inch). Het kaardbeslag is gemaakt van vernikkeld staaldraad op een mat van katoen en natuurrubber, waardoor het een lange levensduur heeft. Het frame van de kaardmolen is gemaakt van watervast verlijmd berkenmultiplex met een witte HPL toplaag. De aandrijving van de walsen gaat door middel van tandwielen in een gesloten kast. Hierdoor heeft de kaardmolen erg weinig onderhoud nodig.

De kaardmolen wordt volledig gemonteerd geleverd. Met de korte handleiding, het kaardboekje geschreven door Deb Menz, schoonmaakborsteltje, afhaalpen en tafelklemmen kun je dus meteen aan de slag.

Bij kaardmolens wordt als regel de versnelling tussen de walsen vermeld. Deze is voor de kaardmolen XL 4:1. Belangrijker echter voor de effectiviteit van het kaarden is het verschil in oppervlaktesnelheid tussen de grote en de kleine wals. Hiervoor vermenigvuldig je de versnelling met de verhouding van de diameters van de beide walsen. Voor de kaardmolen XL is deze snelheidsverhouding 9:1


Extra informatie

Capaciteit

Ca. 120 gram per vlies

Afmetingen vlies

Ca. 78 x 30 cm

Beslag

Dichtheid: 46 tpi of 72 tpi; tandlengte: 14 mm

Materiaal behuizing

Watervast berkenmultiplex met witte HPL toplaag

Netto gewicht

9,5 kg


Handleidingen

KP0100 Kaardmolen Instructie

Artikel codes

KP0115: Kaardmolen XL 46 tpi
KP0104: Kaardmolen XL 72 tpi