Spin Accessoires

We hebben een verscheidenheid aan gereedschappen en accessoires voor al je behoeften op het gebied van spinnen.


IrT/Art yarn kit S95/S96 Victoria

Deze IrT/Art yarn kit kun je op je Victoria monteren, waardoor je alle Louët Irish Tension spoelen en vluchten kunt gebruiken, inclusief de art yarn vlucht en bulky/art yarn spoel. De kit bestaat uit een opbouw en een langere snaar.

Artikelcode: SA0136

Tas S95/ S96 Victoria

Deze tas is geschikt om het Victoria spinnewiel, inclusief twijnrek, in te vervoeren. De tas is verstevigd en heeft een extra vak voor bijvoorbeeld accessoires. De tas is ook als rugzak te dragen.

Artikelcode: SA0141

 Handhaspel

De handhaspel kan in elkaar gezet worden voor twee verschillende strenglengtes: 90 en 180 cm. Hij is gemaakt van ongelakt massief beuken.

Artikelcode: SA0101

Vrijstaande molenhaspel

Deze vrijstaande molenhaspel, met instelbare strenglengte, kun je met de tafelklem op een tafel of een andere plek bevestigen. De molenhaspel is opklapbaar, zodat je hem gemakkelijk kunt opbergen; ook kun je hierdoor gemakkelijker een streng gewassen (en gekrompen) wol terugplaatsen. De omtrek is instelbaar van 70 tot 170 cm en aan de handgreep kun je hem draaien.

Artikelcode: SA0100

Snelspinset ScT

De snelspinset ScT is geschikt voor de S10C Scotch Tension, S11 Julia en S95 Victoria spinnewielen. De set bestaat uit een snelspinvlucht, drie snelspinspoelen, een poelie voor een extra spinratio en een rijghaak.

De vlucht heeft een spingat van Ø5 mm. Voor de S10C en de S11 komt er met de poelie een extra spinratio van 1:27 bij. Voor de Victoria is dat 1:20, door de kleinere diameter van het vliegwiel.

Artikelcode: SA0117

Vrijstaande twijnspoelhouder

Deze lazy kate is verstelbaar in pitch en heeft een ingebouwd remsysteem voor elke spoel.   Dit kan een 3 klossen lazy kate of 4 klossen zijn - draai de staaf gewoon 180 graden om te wisselen.  De stangen kunnen worden aangepast voor elke Louet spoel.

Artikelcode: SA0119

twijnspoelhouder block and rek

Dit blok heb je nodig om het twijnrek aan een spinnewiel met dubbeltrappend onderstel te plaatsen. Bij een spinnewiel met enkeltrappend onderstel kun je het twijnrek rechtstreeks
bevestigen. Met behulp van het blok en een extra twijnrek kun je tot 4 spoelen plaatsen. Het standaard twijnrek (SA0122) pas in dit twijnblok.

Artikelcode: SA0121


Rijghaak ScT

Deze rijghaak kun je gebruiken om de draad door de draadgeleiders en spingat van een vlucht te halen. Bij de meeste van onze vluchten kun je de draad er gemakkelijk met de hand doorheen steken en dan heb je dus eigenlijk geen rijghaak nodig.

De rijghaak wordt standaard bij de Scotch Tension snelspinset geleverd, aangezien deze snelspinset kleine draadgeleiders en een erg klein spingat heeft (Ø5 mm).

Artikelcode: SA0142


Tas S10C/ S11

Alle versies van de S10C zijn, net als de S11 Julia, gemakkelijk te demonteren en passen dan in deze stevige tas. Het extra vak aan de voorzijde is handig voor bijvoorbeeld accessoires. De tas is ook als rugzak te dragen.

Om de S10C te demonteren verwijder je vlucht en spoelen en draai je de twee sterknoppen los. Bij de S11 Julia hoef je maar één sterknop los te draaien.

Artikelcode: SA0140