Kaarden

Kaarden en kammen zijn voorbewerkingen, waarbij de haren of vezels in dezelfde richting komen te liggen. Hierdoor kun je het materiaal gemakkelijker spinnen. Bij de techniek van vilten of het maken van wollen dekbedden is het kaarden onontbeerlijk.

Bij het kammen komen de haren meer gestrekt te liggen dan bij het kaarden. Dit verschil bepaalt het karakter van de gesponnen draad: kamgaren of strijkgaren. 

Kaardmolen Junior

De Louët kaardmolen Junior is met zijn breedte van 10 cm vooral geschikt voor het kaarden van vliezen om te spinnen of voor kleinere viltprojecten. De smallere wals is geen nadeel bij het mengen van kleuren en/of vezels en levert vliezen van ca. 40 gram op.

More information

Kaardmolen Standaard

De Louët kaardmolen Standard is een werkpaard. Met een breedte van 19 cm kunnen er vliezen tot ca. 80 gram op gekaard worden. Ook het mengen van kleuren en vezels kan gemakkelijk op deze kaardmolens.

More information


Kaardmolen XL

De kaardmolen XL is ontworpen voor de grote projecten. De walsbreedte van 30 cm maakt het mogelijk om vliezen tot 120 gram te kaarden. De brede wals is ook gemakkelijk bij het mengen van kleuren.

More information

Kaardmolen 
electric standaard

De walsen van deze elektrische kaard­molen zijn, net als die van kaardmolen Standard, 19 cm breed. Hij is bedoeld om productie te maken en is voorzien van 46 tpi of 72 tpi kaardbeslag. Dit beslag is gemaakt van vernikkeld staaldraad op een mat van katoen en natuurrubber, waardoor het een lange levensduur heeft.

More information

Kaardmolen 
electric XL

De elektrische kaardmolen is bedoeld om productie te maken. De elektrische kaardmolen XL heeft 30 cm brede walsen en 46 of 72 tpi kaardbeslag. Ga je voornamelijk grove of vuile wol kaarden kun je het beste voor de 46 tpi gaan. Kaard je voornamelijk fijnere vezels is de versie met 72 tpi het meest geschikt.

More information


Handkaarten & Wollkammen

Bij het kammen van de vezels komen de haren meer gestrekt te liggen dan bij het kaarden. Dit verschil bepaalt het karakter van de gesponnen draad; met kammen krijg je kamgaren.

Louët handkaarden zijn gemaakt van een zeer lichte en sterke houtsoort, waarvan bijvoorbeeld ook pianotoetsen gemaakt worden.

Een mengbord kun je gebruiken voor het mengen van verschillende kleuren en vezels. Je kunt gemakkelijk lagen vezels en kleuren aanbrengen waarmee je mooie effecten in de gesponnen draad kunt creëren.

More information


Onderdelen 
kaarden en kammen

Heb je een onderdeel nodig dat hier niet tussen staat, is de kans groot dat wij het alsnog wel kunnen leveren. In dat geval kun je contact met ons opnemen door een e-mail te sturen naar sales@louet.nl.

More information